Lördagslunch från grönsakslandet i november!

TIPS på god LÖRDAGSLUNCH Ekologiskt bacon serveras med ett halvporcherat stekt ägg och snabbfräst SAVOYKÅL som faktiskt plockats ute i grönsakslandet idag! Över kålen dropppas äkta balsamico tradizionale från Modena, lagrad i 15 år. Väldigt gott är också husmors egen färska ketchup till.
Ingredienser, 2 personer: Ett paket bacon 6 blad savoykål 2 ägg Lite smör och lite mild olja Havssalt, vitpeppar En god, vällagrad balsamico Gör så här: * Fräs bacon i en gjutjärnspanna på medelvärme (5:an) till lagom krispighet för din smak * Värm upp en teflonpanna på hög värme, häll i olja * Stek äggen snabbt på hög värme. Lägg på ett lock sista stunden så blir ägget "halvporcherat". Salta och peppra på ägget. * När detta är klart, ta upp äggen. Häll i lite olja och fräs savoykålen på hög värme så den får lite yta här och där. * Lägg upp på en tallrik och ringla över balsamico!

Kommentarer