Lördagslunch från grönsakslandet i november!
TIPS på god LÖRDAGSLUNCH
Ekologiskt bacon serveras med ett halvporcherat stekt ägg och snabbfräst SAVOYKÅL som faktiskt plockats ute i grönsakslandet idag! Över kålen dropppas äkta balsamico tradizionale från Modena, lagrad i 15 år. Väldigt gott är också husmors egen färska ketchup till.
Ingredienser, 2 personer:
Ett paket bacon
6 blad savoykål
2 ägg
Lite smör och lite mild olja
Havssalt, vitpeppar
En god, vällagrad balsamico
Gör så här:
* Fräs bacon i en gjutjärnspanna på medelvärme (5:an) till lagom krispighet för din smak
* Värm upp en teflonpanna på hög värme, häll i olja
* Stek äggen snabbt på hög värme. Lägg på ett lock sista stunden så blir ägget "halvporcherat". Salta och peppra på ägget.
* När detta är klart, ta upp äggen. Häll i lite olja och fräs savoykålen på hög värme så den får lite yta här och där.
* Lägg upp på en tallrik och ringla över balsamico!
Kommentarer