Köp inte färdig deg - Husmors goda pepparkakor

Nu bakar jag och barnen pepparkakor varje dag efter skolan. På söndag är det julmarknad här på Resarö och då ska vi sälja Husmor Lisas goda pepparkakor. Köp inte degen!!! Titta på förpackningen, mängder av konstigheter bland annat massor av vegetabiliskt fett - dvs härdat fett, istället för smör. Mycket fett är det också i degen.

Tänk på att pepparkaksdegen håller läääänge för kryddorna är bevarande, du kan göra en stor sats och spara. HUSMORS specialrecept är hemligt.

Här har du ett enkelt och extra kryddigt recept om du vill baka själv.

HAR DU INTE TID? KÖP EN RULLE PEPPARKAKSDEG MED HUSMOR LISAS HEMLIGA RECEPT. Besök Husmor Lisas facebooksida här.

Extra kryddiga pepparkakor med riktigt smör

INGREDIENSER:
6 msk mald nejlika 4 msk kardemumma
4 msk mald ingefära
1 tsk pomerans
6 tsk kanel
400 gram smör
3 dl ljus sirap (provade mörk i år, det var också gott!)
6 dl farinsocker
2 ägg
16+2 dl vetemjöl
3 tsk bikarbonat

GÖR SÅ HÄR:
* Smält smöret och häll i sirap i kastrull
* Läs upp farinsocker i, rör om
* Låt kallna
* Rör i två ägg
* Lös upp bikarbonaten i lite kallt vatten och häll i
* Rör i 16 dl mjöl snabbt (använd degkroken på elvispen)
* Rulla till en rulle och lägg in i kylen
* Baka ut när du har tid
* Mjöla bakbordet ordentligt (1 dl mjöl) '
* Tryck ut degen och kavla sedan försiktigt till önskad tjocklek
* Låt barnen skära med trubbig kniv, till bokstaven i deras namn, gubbar, monster etc.
* Justera de kakor som du vill ha snygga när de precis kommit ut från ugnen, då kan man skära i kanten
* Grädda 6-8 minuter på 180 grader, vakta hela tiden så att de inte blir för mörkt gräddade.

Kommentarer