Agnetas chokladtryffel


Agnetas chokladtryffel - och varianter
Gör ditt eget godis i jul så undviker du allehanda härdade fetter, konserveringsmedel och färgämnen - det räcker ju med socker och fett i vanlig form! Min väninna Agneta har givit mig receptet, Det är inte svårt och du kan börja redan nu och lägg in i kylen. Den här går att variera i oändliga former.

1 dl vispgrädde
25 g smör
150 gram mörk choklad
1 msk konjak

* Koka upp grädde och smör
* Ta av från värmen och lös direkt upp små bitar av chokladen i grädden, rör hela tiden
* När det är löst, blanda i konjak
* Ställ in i kylen i ett par timmar
* Ta ut från kyl, tvätta händerna noga och rulla små bollar
* Rulla dem i kakao och lägg fritt på ett fat eller i en burk med smörpapper mellan

VARIERA - Kolla i chokladhyllan och i spritskåpet låt dig inspireras! Det finns många varianter, det måste dock vara tillräckligt med starksprit i:
* mörk choklad med apelsinsmak och cointreau
* blockchoklad och Minttu (lägg till 1/2 msk konjak)
* mörk choklad med hallon och hallonlikör (1/2 msk konjak också)
* vit choklad (200g) och 1 urkrapad passionsfrukt eller skal och saft från en lime (konjak)
osv... maila gärna in era recept!

Kommentarer